НОВИНИ

Георги Първанов се обяви за свикване на Велико народно събрание

Лидерът на АБВ Георги Първанов се обяви за свикване на Велико народно събрание за промяна на Конституцията и смяна на държавното управление към президентска република. Първанов смята и че новата Конституция трябва да бъде одобрена от избирателите чрез референдум.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:20, 15.11.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Георги Първанов припомни, че АБВ е била единствената парламентарна сила подкрепяща с три "да" проведения референдум, но трябва внимателно да се прецени каква форма на мажоритарни избори да се въведе и каква субсидия да остане за партиите, за да не се хвърлят те в ръцете на олигарсите. Лидерът на АБВ постави и въпроса до колко това Народно събрание има право да прави радикални промени, ако не може да излъчи ново правителство.

Георги Първанов, лидер на АБВ: Най-големият въпрос, който произтича от вота е - ако това правителство вече не е легитимно, каква е легитимността на този парламент, за да направи такива промени в Изборния кодекс, с които да се обърне цялата ни политическа система. Не виждам потенциал морален и политически в този парламент да извърши тези промени. Да си хващат куфарите народните представители и да си отиват по родните места и да не създават шум в системата и повече напрежение в българската политика.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици дават идеи как да спасим пчелите
Ученици дават идеи как да спасим пчелите
Простихме се с Христо Обрешков
Простихме се с Христо Обрешков