НОВИНИ

Ликвидирани са "военният министър" на "Ислямска държава" и полеви командири

Руската авиация ликвидира в района на гард Дейр Еззор „министъра на войната“ на групировката „Ислямска държава“ Гулмурод Халимов, съобщи руското Министерство на отбраната.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
11:55, 08.09.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
ликвидирани военният министър ислямска държава полеви командири

При въздушния удар е унищожен команден пункт и около 40 терористи, сред които е четирима влиятелни командири наред с „военния министър“.

Халимов е бивш командир на специална част от Министерството на вътрешните работи на Таджикистан. Той се присъединил към „Ислямска държава“ през май 2015 година заедно с още шестима свои подчинени.

Сред ликвидираните е и саудитецът Абу Мохамед аш Шимали, който е отговарял за финансовите въпроси на ИД, логистиката и прехвърлянето на вербуваните новобранци в базите. Организирал е прехвърлянето на бойци през Турция, европейските държави, страните от Северна Африка, Персийския залив и Австралия. Редица европейски специални служби го смятат за организатор на терористичните актове през ноември 2015 година в Париж.

Терористите се били събрали на извънредно съвещание в предградие на Дейр Еззор, за да обсъдят тежката обстановка, създала се с офанзивата на сирийската правителствена армия. След получени сигнал за съвещанието руските самолет излетели от базата Хмеймим и нанесли удара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на Индия започва във Варна​
Фестивал на Индия започва във Варна​
Прокуратурата ще предяви обвинение на стрелеца от Костенец
Прокуратурата ще предяви обвинение на стрелеца от Костенец