НОВИНИ

Лиляна Павлова: Кандидатите на БСП не познават механизмите на евроинституциите

"За нас е важно да се прочисти системата, дори това да донесе още щети на ГЕРБ". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Лиляна Павлова по адрес на "Апартаментгейт" в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Във връзка с дебата около предстоящите европейски избори, Павлова каза, че според нея кандидатите на БСП се опитват да подменят разговора за Европа с вътрешнополитически теми, тъй като не са запознати с работата на Европейските институции.

bnt avatar logo
от БНТ
09:39, 20.04.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
"Изключително важно е да успеем да обясним на българските граждани защо е важно да гласуват и защо тези избори не са за парламент, а какво е значението на изборите на Европейския парламент и защо той е важен", каза бившия регионален министър в студиото на БНТ.

Павлова смята, че Европа е на кръстопът, но за България е важно тя да е единна. Според кандидата за евродепутат на ГЕРБ ние трябва да имаме самочувствието на европейци, които могат да имат своя принос към континента.

"Тяхната листа (на БСП - б.р.) е силно антиевропейска. По-голямата част от представителите в нея не познават добре институционалните и политически механизми на европейските институции. Те затова се опитат да захлупят европейския дебат с вътрешнополитически проблеми", каза Павлова и добави, че от ГЕРБ са предложили както дебат по европейските въпроси, така и да има обединение за теми, които да са надпартийни и които българските представители да отстояват в Европейския парламент.

"Ние не се кандидатираме за женската кеч лига", така Павлова коментира реториката и поведението на Елена Йончева, водача на листата на БСП за евровота, и допълни, че според нея тя ще "опетнява имиджа на България в Европа".

Павлова заяви, че в последните години има тенденция на завръщане на българи в чужбина и трябва да се работи повече в тази насока.

"Разликата между ГЕРБ и останалите (политически сили - б.р.) е, че в ГЕРБ се дават веднага оставки. Прочистването трябва да продължи", това е причината, според Лиляна Павлова, имиджа на ГЕРБ да пострада най-силно от скандала с апартаментите

Целия разговор с нея гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Софиянски: ГЕРБ и БСП са с еднакъв произход и мислене
Стефан Софиянски: ГЕРБ и БСП са с еднакъв произход и мислене
60 хиляди лалета цъфнаха в Балчик
60 хиляди лалета цъфнаха в Балчик