НОВИНИ

Лиляна Павлова: Най-критична остава обстановката в областите Шумен и Силистра

Сравнително спокойно премина нощта на територията на страната. Сериозно остава положението в няколко области, където освен ниските температури, има и много сериозни навявания - в област Шумен, както в Силистра, Добрич и Монтана. Там има най-сериозни навявания. Това съобщи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на редовния брифинг в Агенция "Пътна инфраструктура".

bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 09.01.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка: Както вчера, така и днес приоритет е подкрепата към енергоразпределителните дружества и по-конкретно Енерго-Про да пробият до населените места за ремонта на електропроводите. До тази сутрин наполовина вече са населените места без ток и са само 11 села - 10 в област Силистра и 1 в област Шумен. Всички аварии вече са отстранени и навсякъде има електрозахранване. Надяваме се днес до обяд тока да бъде пуснат и в тези 11 села. В Шуменска и Силистренска област е най-критична ситуацията и екипите днес ще насочат максимално усилия там, за да бъдат отворени пътищата.
гл. комисар Николай Николов - директор на ГДПБЗН: 30 са сигналите, които са обработени, 15 човека са извадени от преспите, оказано е съдействие на екипите от пътна помощ. В това число и транспортиране на една родилка, село Медковец. Детето и майката са живи и здрави. Всичко мина нормално. Населените места, които са все още без осигурен път до тях ще получат по график стоки от първа необходимост.
Николай Николов - зам.-министър на енергетиката в оставка: 2093 абоната са без електеричество на територията на Енерго-Про. На територията на ЧЕЗ и ЕВН нямаме абонати без електозахранване. Очаквам до обяд всички абонати на територията на страната да са захранени.
комисар Бойко Рановски - началник на Пътна полиция: Има въведена за движение за движение без вериги иначе подлежат на санкции. Проблемът е, че повечето нямат вериги. Тогава се налага да ги държим по пътя. Но има области като Велико Търново, където се струпват голям брой товарни автомобили, а местата за паркиране са ограничени. И тогава се се създават предпоставки за струпване на голям брой товарни автомобили, задръстване. Така беше и вчера. Тогава се наложи в следобедните часове през прохода се пуснаха и без вериги, но пътя беше изчистен. За да може да се изчистят тези автомобили, които бяха запълнили Велико Търново и Полски Тръмбеш.

Актуална информация за състоянието на републиканските пътища към 07:00 ч. на 09.01.2017 г. може да видите ТУК!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се покачване на температурите в края на седмицата
Очаква се покачване на температурите в края на седмицата
Деца се обучават безплатно да карат ски
Деца се обучават безплатно да карат ски