COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Лиляна Павлова отчете първите три месеца на Българското европредседателство

Оценките за първите три месеца на Българското европредседателство са много високи, отчете министър Лиляна Павлова. Като пик на българското председателство тя определи предстоящата през май среща ЕС - Западни Балкани. Целта на страната ни е да бъде приета "Декларация от София", в която лидерите да гарантират, че европейската перспектива на Западните Балкани минава през свързаността.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:00, 11.04.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Една от амбициите на Българското председателство е да се постигне съгласие по реформата на системата за убежище или така наречения Дъблински регламент. Лиляна Павлова е доволна, че по темата има напредък, заради предложения от страната ни нов подход за засилен контрол на външните граници.

Лиляна Павлова - министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018: Лидерите да успеят намерят така търсения вече пето председателство консенсус или компромис за това, как да реформираме системата за убежища, за да бъде тя и справедлива, и солидарна.

Целта на българското председателство е интеграцията на Западните Балкани да влезе необратимо в дневния ред на евросъюза, което да бъде гарантирано с обща декларация.

Лиляна Павлова - министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018: Тази "Декларация от София", този политически ангажимент да бъде придружен с един план за действие към тази декларация, който от името на тази свързаност да начертае коридорите и конкретните стратегически транспортни инфрастурктурни проекти, по които ще работим следващите 10-15 години.

През втория ден от Неформалния съвет екоминистрите от Европейския съюз обсъдиха преговорите за борба с климатичните промени. А сутринта холандският посланик у нас Беа тен Тъшер, кметът на София Йорданка Фандъкова и министър Лиляна Павлова откриха цветна градина пред НДК, изобразяваща логото на Българското председателство на Съвета на ЕС. И използваха красивия фон, за да си направят селфи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Напрежението между САЩ и Русия: Говорят експерти
Напрежението между САЩ и Русия: Говорят експерти
Протест на малки и средни търговци на горива в Пловдив
Протест на малки и средни търговци на горива в Пловдив