НОВИНИ

Лиляна Павлова отчете свършеното по ОП "Регионално развитие"

С инвестиции за 3 милиарда и 100 милиона лева по 1100 проекта и без изгубено финансиране приключи Оперативна програма „Регионално развитие“, отчете днес в Плевен министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

лиляна павлова отчете свършеното регионално развитие
bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 27.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По думите ѝ програмата е имала сериозен ефект върху икономиката на страната - инвестициите по нея са повишили брутния вътрешен продукт с 1,2 %. Новата регионална програма е отворена на 76 % за кандидатстване, а договарянето вече е достигнало 18 %, заяви Павлова на заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж”.

Новост ще са три фонда за дългосрочно нисколихвено кредитиране. Те ще са за Северна и Южна България и за София и са за допълнителни инвестиции извън тези с безвъзмездно финансиране по новата оперативна програма.

Лиляна Павлова: "Със стартов капитал от 370 милиона, който имаме предвиден по програмата, създавайки тези три фонда за градско развитие, ние ще можем да мултиплицираме ефекта, тези фондове поне минимум, като минимум да ги удвоим, което би означавало над половин милиард допълнителна инвестиция в регионите. И да финансираме такъв тип проекти, които са проекти, генериращи приходи – това е първото изискване - създаващи работни места, и проекти, които, разбира се, допринасят за промяната на облика на градовете.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добра реколта от зеле тази есен в Благоевградска област
Добра реколта от зеле тази есен в Благоевградска област
Отстраниха председателя на Поземлена комисия - Панчарево
Отстраниха председателя на Поземлена комисия - Панчарево