Липсващи знаци в Русе доведоха до транспортен хаос

След мащабните ремонти на улиците в Русе част от пътните знаци липсват. Има и участъци, които в момента се асфалтират и са затворени, но не са обозначени с предупредителни табели. Русенци се оплакват, че това създава транспортен хаос. А всеки месец от "Пътна полиция" изпращат до общините и Агенция „Пътна инфраструктура" между 30 и 40 писма за нередности, които трябва да бъдат отстранени.

от Даниела Василева
преди 5 месеци
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Улица „Княжеска" е двупосочна, но заради ремонт на една от пресечните й улици и забрана за навлизане по другите две, тя се оказва „път без изход". А фирмата изпълнител не е сметнала дори за необходимо да постави знак за ремонта.

Димитър Горанов: Стават конфликтни ситуации редовно - спирачки, свирки, предпоставка за ПТП.

Ремонтът на улица „Зайчар" е приключил преди месец. Но само редовно преминаващите по нея знаят, че пресичат път с предимство.

Никола Григоров: Всъщност знаците са ей там - сложени на земята, откакто построиха пътя, и не са ги поставили обратно.

От Пътна полиция казаха, че вече има глобени.

Ст. инспектор Стилиян Станев - началник група в Сектор "Пътна полиция": Фирмата, която изпълняваше асфалтирането на тротоарите в града, са й съставен три акта. Като санкцията е в размер от 2 до 7 хиляди лева.

Санкционирани са и шофьори, които не спазват времената организация.

Ст. инспектор Стилиян Станев - началник група в Сектор Пътна полиция: Освен съответната глоба Законът предвижда и лишаване от правоуправление.

При установяване на липсващи знаци или информационни табели гражданите трябва да подават сигнал на тел. 112.

Топ 24
Най-четени