НОВИНИ

Локализиран е горският пожар край Благоевград

Тази сутрин беше локализиран пожарът над благоевградското село Дренково. Огънят избухна снощи и се разрасна през нощта. По последни данни на Югозападното държавно предприятие пожарът е засегнал около 400 декара борова гора.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
11:06, 26.09.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Пожарът тръгнал късно снощи от запалени сухи треви. Силният вятър обаче бързо пренесъл огъня към гората.

Инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП Благоевград: Сигурно е от тревите или от някой двор е тръгнало, или от човешка небрежност във всички случаи. Много е сухо и силният вятър, дори снощи на места е имало върхов пожар вижда се, има на места където боровете са изсъхнали.
Георги Пармаков, директор на РСПБЗН Благоевград: В началния момент ситуацията беше сложна, имам предвид снощи, тъй като гореше иглолистна гора, духаше силен вятър, тревата е доста висока и изсъхнала, така че ситуацията беше доста напрегната.

В овладяването на огъня тази сутрин се включиха над 150 служители на Югозападното държавно предприятие и пожарната от Благоевград. С помощта на високо проходима техника и булдозери те успяха да ограничат от всички страни горския пожар.

Инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП Благоевград: Създадена е организация, по целия фронт има хора, правим пулоса и поливаме. Вътре в границите на пожара имаме припалвания на места, но като цяло можем да кажем че е локализиран и ограничен, като през деня цял ден ще има хора и ще продължим гасенето.

В периферията на пожара няма опасност за постройки, хора и домашни животни, казаха още от държавното горско предприятие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НДК смени част от осветлението си с енергоспестяващо (СНИМКИ)
НДК смени част от осветлението си с енергоспестяващо (СНИМКИ)
Арт посоки с Галя Крайчовска
"Арт посоки" с Галя Крайчовска