НОВИНИ

Локализирани са пожарите в района на ТЕЦ - Сливен

Три индустриални пожара гасиха огнеборците в Сливен през изминалата нощ.В Топлофикация се запалиха бали със слама,а по-късно избухва и пожар в складовете на два завода - "Динамо" и ЗММ-Сливен. В централата огънят е локализиран,а в предприятията напълно потушен.

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 25.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Пожара в двора на ТЕЦ - Сливен избухва малко след 20 часа снощи. Огънят обхваща 15 декара бали със слама, които са складирани в специален силоз и се използват като био гориво. Заради силния вятър гасенето му бе затруднено, но сутринта той бе локализиран. Все още не е ясна причината за възникването му, но специалистите засега отхвърлят версията за умишлен палеж.

гл. комисар Владимир Демирев-директор РСПБЗН Сливен: При много силен вятър получават се искри от проводниците на електрическата мрежа и се възпламеняват сухи треви и други горивни материали.

Осем минути по-късно се запалва и сметище, а огънят бързо обхваща складовете на заводите - "Динамо" и ЗММ. За да ги потушат, на помощ на огнеборците от Сливен пристигат екипи от Ямбол, Гурково и Нова Загора. Въпреки това са нанесени значителни материални щети.

гл. комисар Владимир Демирев-директор РСПБЗН Сливен: Един склад 12 на 30 метра, метален, в който имаше стари резервни части и съоръжения, втори такъв склад, но част от него, около 40 квадрата изгоряха. Около 20 квадрата плоскости - текстолотови в един трети цех, пак метален и в леярния цех 5-10 квадрата от покривното битумно покритие.

Полицията започна разследване на причините за пожарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Археолози открили останки от кораба Индевър на капитан Кук
Археолози открили останки от кораба "Индевър" на капитан Кук
Спасиха мечка от бракониерски капан край Павел баня
Спасиха мечка от бракониерски капан край Павел баня