НОВИНИ

Локомотивът от Хитрино е водил дерайлиралия влак в Пловдив

Един и същ локомотив е водил взривилия се влак в Хитрино и товарната композиция, която дерайлира тази сутрин в района на Централна гара - Пловдив. Това стана ясно от изявлението на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:30, 16.02.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
локомотивът хитрино водил дерайлиралия влак пловдив

Няма изтичане на газ, няма пострадали. Пробите за наркотици и алкохол на тримата машинисти, които нямат травматични увреждания и вече се разпитват, са отрицателни. Рано е да се говори за причината на инцидента, каза още окръжният прокурор. Следователи от Националната следствена служба, специализирани в подобен род инциденти, вече пристигнаха в Пловдив.

;

Главният комисар Николай Николов определи реакцията на МВР като светкавична. Не е имало изтичане на газ, няма и в момента, а това се следи непрекъснато с уреди, така че няма никаква опасност нито за служителите на терена на инцидента, нито за населението на град Пловдив.

Веднага, след като се извършат огледите и след разрешение на прокуратурата, започваме максимално бързо да вдигаме локомотивите и двете цистерни, които все още не са изтеглени. Има специални кранове, които ще дойдат от София за 2-3 часа, амбицията ни е до 24 часа да пуснем отново движението. Възстановителните работи ще се извършат с крановете, с хидравлични инструменти, това са механични дейности, които нямат риск по отношение на газ, обясни комисар Николов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радо Янков не мина квалификациите в Пьонгчанг
Радо Янков не мина квалификациите в Пьонгчанг
Сблъсъци и сълзотворен газ по време на антиправителствен протест в Тирана
Сблъсъци и сълзотворен газ по време на антиправителствен протест в Тирана