НОВИНИ

Лондон и Брюксел в ключов етап за споразумението по Брекзит

Решаващ момент за споразумение по Брекзит след вчерашния пробив на техническо ниво между Евросъюза и Обединеното кралство. Днес цяла Европа следи какво се случва в Лондон и Брюксел - в едната столица премиерът Тереза Мей търси съгласието на министрите си по документа, а в другата - думата си трябва да кажат страните членки. Подробности вижте от прякото включване на кореспондента ни Десислава Апостолова на живо от Еврокомисията.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:20, 14.11.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

От заседанието на британския кабинет в Лондон зависи дали ще има споразумумение за Брекзит. Засега Брюксел се въздържа от коментар, но днес посланиците на страните членки на ЕС бяха привикани в Европейския съвет и все още заседават.

Самата Тереза Мей е в много трудна политическа ситуация, ето какво каза тя в речта си за споразумението днес.

Тереза Мей премиер на Великобритания: Ще реализираме Брекзит и Великобритания ще напусне Европейския съюз на 29 март 2019 г. Споразумението, което правим, изпълнява волята от референдума и така защитава работни места, целостта на Обединеното кралство и сигурността на хората в тази страна.

Дори да бъде прието, споразумението трябва да бъде одобрено и от британския парламент, където със сигурност ще има силна съпротива, а също и от страните членки на ЕС, които са готови за извънредна лидерска среща в края на месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 До края на месеца решават за оставките на ръководителите в БДЖ
До края на месеца решават за оставките на ръководителите в БДЖ
Груевски е отседнал във вилата на унгарския премиер Орбан
Груевски е отседнал във вилата на унгарския премиер Орбан