НОВИНИ

Лозан Панов заяви, че изказванията му не са политически мотивирани

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов отхвърли обвиненията, че изказванията и предложенията му са политически мотивирани. Поредните критики в тази посока - дойдоха от главния прокурор и от парламентарно представени партии - след лансираната при президента идея - за свикване на Велико народно събрание и изваждане на прокуратурата от съдебната власт.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
17:24, 08.06.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

По повод коментарите на Цацаров и постоянните конфликти в съдебната система - от Съюза на съдиите в България заявиха в позиция, че изкуственото разделяне между съсловията на съдиите и прокурорите подкопава държавността и общественото доверие в съдебната система.

Лозан Панов повтори тезата си, че темата за реформата в прокуратурата се заобикаля. Той коментира и думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който го посъветва да пита съдиите дали подкрепят изваждането на прокуратурата от съдебната власт.

Лозан Панов - председател на ВКС: Странен ми е подобен подход, защото, дали той е питал пък прокурорите, когато е искал да отиде в ЦУМ. Многократно вече се говори за политика. Споделянето на идеи не е политика. Защото в България, във всяка демократична държава, всеки може да сподели идеи и концепции.

Председателят на ВКС отказа да коментира какво е установено до момента във връзка с повредата по колата на НСО, с която се придвижва. Той изрази надежда случаят да се изясни.

Лозан Панов - председател на ВКС: Не се страхувам, но не мога да бъда и безразсъден. В този смисъл, когато съм видял нещо, няма как да не сезирам органите, които са компетентни за това. Участвах при встъпването на председателя на РС Берковица и на връщане при Бързия вече шумът вече се засили и се установи, че липсват два болта и всички останали са разхлабени до много сериозна степен.

Шофьорът веднага се е обадил в НСО, а Панов е написал писмо до директора на службата. Съдия номер едно каза, че този шофьор управлява колата от самото начало на неговия мандат и не го е виждал да оставя колата без надзор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха актьор заради думата оръжие
Арестуваха актьор заради думата оръжие
Започна приемът на документи за студентските общежития в Благоевград
Започна приемът на документи за студентските общежития в Благоевград