НОВИНИ

"Лудият Макс-IV" стартира успешно в сезона на кинонаградите

"ЛУДИЯ МАКС: ПЪТЯТ НА ЯРОСТТА" Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ НА НАГРАДИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА КИНО ПРЕГЛЕД В САЩНационалният съвет за кино преглед на Съединените щати раздаде ежегодните си награди, които отличават най-добрите произведения на седмото изкуство за изминалата календарна година. "Лудия Макс: Пътят на яростта" на режисьора Джордж Милър получи приза за най-добър филм за 2015 година.

bnt avatar logo
от БНТ
10:19, 06.01.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Четвъртият филм от поредицата за Лудия Макс, в който Том Харди наследява ролята на главния герой от Мел Гибсън, оглави класацията на най-добрите 10 филма за 2015 година според Националния съвет. По този начин научнофантастичният блокбъстър изненадващо за множество критици надделя над конкуренцията. Сред другите претенденти присъстваха независими заглавия като "В светлината на прожектора" и "Стая".

Друг голям победител бе "Марсианецът" на сър Ридли Скот, който обра призовете за най-добра режисура и най-добра главна мъжка роля за Мат Деймън. "Омразната осморка" на Куентин Тарантино спечели наградите за най-добър оригинален сценарий и за най-добра поддържаща женска роля за Дженифър Джейсън Лий. Силвестър Сталоун пък прибра статуетката за поддържаща мъжка роля за превъплъщението си като Роки Балбоа в "Крийд: Сърце на шампион" почти 40 години след първата поява на персонажа в "Роки". Това, според анализатори и букмейкъри затвърди и статута на Сталоун като фаворит за наградата "Оскар" в същата категория.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водосвет срещу таласъми и дяволи в Министерския съвет
Водосвет срещу "таласъми и дяволи" в Министерския съвет
В Уест пойнт - за първи път жена-командир на курсанти
В "Уест пойнт" - за първи път жена-командир на курсанти