Луксозен старт на автомобилното изложение в Детройт

Американското автошоу на луксозните автомобили в Детройт започна. То предхожда ежегодното международно изложение, което стартира след четири дни.

от БНТ
преди 1 година
Чете се за: 00:34 мин.
Животът

"Галерията", както наричат откриващото събитие, представя 29 свръхлуксозни автомобила на обща стойност 10 милиона щатски долара.

Дъг Норт, зам.-ръководител на Северноамериканското международно автошоу: Всички автомобили, които показваме, са за продан. Всяка година се продават по няколко от тях. Някои от купувачите взимат ключовете на момента и ги подкарват още същия ден.

Експото представя и модели на по-поносими цени. Както обикновено, пикапите и автомобилите с повишена проходимост са най-привлекателни за американците заради все още господстващото съчетание - евтин безин и ниски кредити.

Тарифите върху алуминия и потенциалните данъци върху вносни части накараха някои от европейските индустриални гиганти да пропуснат събитието. Но отсъствието им беше компенсирано от оригинални решения за свободното пространство в залите.

Бил Голинг, гл. ръководител на Северноамериканското международно автошоу: По време на тазгодишното шоу, за първи път автомобилите ще се движат в залата. Също така инсталирахме и две писти, на които посетителите ще имат възможността да тестват колите.

Автоизложението в Детройт ще продължи до 27 януари.

Топ 24
Най-четени