НОВИНИ

Любимата книжарница на България

Любимата книжарница на България се намира във Враца. Това бе решението на десетки хиляди читатели, които са включиха в гласуването по време на третото издание на Националния конкурс „Моята любима книжарница".

bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 18.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още

За първи път извънстоличен обект печели надпреварата за „образцов дом на книгите". Това е книжарница „Приятели", която се намира в пешеходната зона на Враца. Цвети идва, за да потърси книжка, която е нужна на дъщеря й в училище.

- Често ли влизате в книжарница?
- Да, научила съм и дъщеря ми, едно време и аз имах такава страст, и тя я има, макар че е скъпа, защото всичко е скъпо. Тя знае много повече неща като чете, а тя чете доста.

Пенсионерката Димитрина Стоева посещава книжарницата най-често заради своите внуци и се опитва да ги изненада с интересно четиво.

Димитринка Стоева:
Хората, които имат настройка за четене, се интересуват от новите книги. Докато децата ни все по-малко и по-малко, повече са на компютъра.

Теодора Гладнишка:
Обичам да чета, винаги когато имам свободно време. Тази е най-хубавата книжарница във Враца и винаги има най-хубавите издания.

Продавачките разказват, че все по-често тук идват деца, които седмици наред са събирали стотинки да си купят любимата книжка.

Мария, продавач:
Имаме много клиенти на възраст между 12 и 17 години, имаме и по-възрастни и мога да кажа, че отново започва да се чете.

Хубавата книга е един от предпочитаните подаръци за Коледа и затова в навечерието на празниците все повече хора влизат в любимата си книжарница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арт терапия за младежи с ментални увреждания
Арт терапия за младежи с ментални увреждания
Нови треньори на националните отбори по художествена гимнастика
Нови треньори на националните отбори по художествена гимнастика