НОВИНИ

Любовни уравнения в разкази

Пламена Янкова от варненската тетарална трупа на младежи с увреждания “Феникс” издава първата си книга. Защо тя носи заглавието “Любовни уравнения” и какво е вдъхновило младата варненка да напише 33 разказа за любовта вижте е репортажа.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова / Илко Илиев
17:00, 21.09.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

За Пламена Янкова най-истинската тема, за която си заслужава да се разказва е любовта. Вдъхновена от нови приятелства, преди по-малко от година започва да пише книгата си. Дава ѝ името “Любовни уравнения”

Пламена Янкова: "Правилно уравнение за любовта няма. Всичко е правилно и всичко е грешно едновременно. Колкото повече се стремиш да намериш правилните съставки на уравнението, толкова повече вероятността е да не ги откриеш. Всъщност трябва да се отпуснеш, да се отдадеш на момента."

Според Пламена любовта има различни измерения. Тя може да е към човека, с когото искаш да изживееш живота си, към близък, към приятел или към нещо, което обичаш да правиш. Но накъдето и да е насочена, точно решение на уравнението всъщност няма.

Пламена Янкова: "Ако можем така да го формулираме”Уравнение за любов” е да обичаш всъщност, безрезервно, безкомпромисно и без въпроси.”

Първата книга на варненката излиза в тираж от едва 20 броя и вече е изкупена. Мечтата на авторката и на приятелите ѝ от театралната трупа “Феникс” е да намерят подкрепа, за да могат любовните уравнения на Плами да достигнат до повече хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на ирански бежанец в Германия забави стотици влакове
Протест на ирански бежанец в Германия забави стотици влакове
Противниците на трудовата реформа във Франция отново излязоха на протест
Противниците на трудовата реформа във Франция отново излязоха на протест