НОВИНИ

Лютви Местан няма сам да подаде оставка

Сегашният лидер на ДПС Лютви Местан няма сам да подаде оставка. Това стана ясно след приключилата извънредна пресконференция в Кърджали. На няколко пъти обаче той намекна, че очаква на рождения си ден днес да получи най-ценния подарък и цитира Дон Кихот: "Свободата, Санчо, е велико нещо". Вижте пълния запис на пресконференцията на Лютви Местан в Кърджали.

bnt avatar logo
от Красимир Ангелов
12:14, 24.12.2015
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Лютви Местан каза, че не е избягал никъде: "В България съм и сега съм в моя роден град Кърждали и ще бъда следващите дни тука. Не очаквайте аз да избягам някъде да се скрия".

По повод на разиграла се драма вчера той обясни: "Вчера през деня бях в София, вечерта в Пловдив при мой приятел, където решихме да се почерпим предварително за настъпващия ми рожден ден".

Относно днешното заседание на централния съвет на ДПС според Лютви Местан той не отговаря на устава, защото право да го свиква има той.

Самият той не е бил уведомен за това заседание, попитал е организационният секретар на ДПС дали може да присъства и до момента не му е даден отговор дали ще бъде допуснат там.

Лютви Местан не е съгласен с критиките, отправени към него от почетния председател на ДПС Ахмед Доган за декларацията по повод сваления руски самолет. Според него тази декларация не е протурска, а е нормална декларация на партия, която подкрепя развитието на България като евроатлантическа страна. Според него това е нормална декларация на страна част от НАТО.

Местан заяви, че не се чувства обиден и призова присъстващите на централния съвет в София да не позволят човешкото им достойнство да бъде потъпкано. Местан заяви още, че ще продължи да работи за идеите на ДПС.

Още информация в прякото включване на Красимир Ангелов от Кърджали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Централният съвет на ДПС се събира днес
Официално: Централният съвет на ДПС се събира днес
Изложба на поздравителни картички от социализма
Изложба на поздравителни картички от социализма