НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на Местан за причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост срещу лидера на партия ДОСТ Лютви Местан. Вчера при катастрофа на международният път за Гърция през прохода Маказа загина 6-месечно бебе, а семейството му беше настанено за лечение в болницата в Кърджали. Местан беше освободен от ареста в Кърджали като му е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Има и забрана да напуска страната.

bnt avatar logo
от БНТ Красимир Георгиев
17:11, 15.04.2019 (извънредно)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас

Събраните доказателства сочат, че Местан не е спрял на знак "Стоп" и така е причинил пътно-транспортното произшествие. От Апелативна прокуратура в Пловдив съобщиха, че разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

В писмо до Националната телевизия от неправителствената организация "Институт за пътна безопасност" посочиха като причина за тежкото произшествие липсата на знаци на мястото, където се случила катастрофата. Нашият екип установи, че действително там няма наложени ограничения на скоростта, въпреки че има Т-образно кръстовище.

Състоянието на пострадалото семейство мъж, жена и деветгодишния им син е стабилно и няма опасност за живота им.

Проф. д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на МБАЛ - Кърджали: За щастие, повторните изследвания също показват, че състоянието на пострадалите е стабилно, извън опасност и най-вероятно няма да останат някакви трайни физически увреждания.

В село Първица, откъдето е пострадалото семейство, все още не могат да повярват за случилото се. Бащата, Юсеин е потомствен шофьор. През последните години често е правил курсове до Германия.

По-рано днес Лютви Местан изрази своите съболезнование към пострадалото семейство във Фейсбук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крайнодесните с пробив на изборите във Финландия
Крайнодесните с пробив на изборите във Финландия
Медицински сестри в Пазарджик искат оставката на шефовете на БАПЗГ
Медицински сестри в Пазарджик искат оставката на шефовете на БАПЗГ