НОВИНИ

Лютви Местан заяви, че избирателите на ДОСТ са били подложени на репресия

На пресконференция пред медиите лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан направи оценка на резултатите от изборите. По думите му обединение ДОСТ са направили уникален резултат за шест месеца, откакто партията е регистрирана. Местан каза, че тези над 100 000 гласа са разбили монопола на ДПС в етнически смесените райони. Той благодари на всички тези избиратели, които били едни много смели хора заради репресии оказвани върху тях. Вижте повече в прякото включване в обедните новини на Десислава Маркова:

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:29, 28.03.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Лютви Местан, лидер на партия ДОСТ: Тези 100 000 гласа - всеки един от тях е принос за българската демокрация, защото са гласове на доблестни и много смели български граждани, които подкрепиха ДОСТ въпреки тоталната репресия, на която и обединението, и избирателите бяха подложени, не само от политическите сили, но го заявявам отговорно - и от страна на държавните органи. Постигнатият резултат на ДОСТ щеше да бъде достатъчен и за влизане в 44-тото Народно събрание, ако спрямо ДОСТ не бе разгърната една абсолютно съзнателно планирана агресивна, не просто кампания, а противоконституционни и противозаконни действия.

Лютви Местан цитира Наказателния кодекс за тези действия, за които говори, които касаят ограничаване на политическите права. По повод спирането на автобусите на границата определи действията на Обеднените патриоти като безчинстване срещу хора, които идват да упражнят законното си право да гласуват.

Местан поиска пълно разследване от прокуратурата. Каза, че са подготвили сигнал за това, че са били дърпани хора на границата, че са били спирани да отидат да гласуват или пък да се върнат в родината си. Допълни, че такова престъпление се наказвало с лишаване от свобода до 3 години. Местан каза по повод държавната репресия, за която говори, че вчера един от лидерите на Обединени патриоти бил признал, че е упражнен натиск върху ЦИК да бъде взето решението декларациите за гласуване да бъдат попълвани само в избирателните секции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще успее ли Европа да преодолее разединението си?
Ще успее ли Европа да преодолее разединението си?
90 пациенти от Варна ще се лекуват в барокамера
90 пациенти от Варна ще се лекуват в барокамера