НОВИНИ

Мадуро депортира журналист, не му харесали въпросите

Кризата във Венецуела продължава. Властите там депортираха екип на телевизионен канал от САЩ, след като Николас Мадуро останал недоволен от въпросите, които му задавали.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
18:24, 26.02.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Хорхе Рамос е един от най-популярните водещи на актуални предавания на испаноезичния телевизионен канал "Унивисион" в Съединените щати. Вчера той се опитал да интервюира Николас Мадуро в президентския дворец в Каракас. Само 17 минути след началото на разговора обаче Мадуро гневно станал и си стръгнал.

Хорхе Рамос, журналист от телевизия "Унивисион": Попитах го за липсата на демокрация в страната му, за мъченията и политическите затворници. И му показах видеозапис на деца, които търсят храна в камион за боклук.
;

Камерите, микрофоните и телефоните на целия телевизионен екип били конфискувани. Шестимата били държани повече от 2 часа в тъмна стая в двореца "Мирафлорес" преди да бъдат освободени, а днес бяха депортирани.

Хорхе Рамос, журналист от телевизия "Унивисион": Той си мисли, че може да цензурира чуждестранните медии, също както цензурира народа на Венецуела, но няма как. Няма да мълчим. Това е посегателство!

Оопозиционният лидер Хуан Гуйдо нарече Мадуро узурпатор и осъди "отчаяните му актове на насилие" над медиите.

Междувременно секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев обяви, че струпването на американски военни части в Пуерто Рико и Колумбия означава, че се планира опит за сваляне от власт на Мадуро. Бразилия обяви, че няма да разреши евентуално нахлуване във Венецуела от нейна територия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещата на Обединени патриоти за евроизборите завърши без резултат
Срещата на "Обединени патриоти" за евроизборите завърши без резултат
Корнелия Нинова се срещна с европейските посланици в София
Корнелия Нинова се срещна с европейските посланици в София