НОВИНИ

​Македонският премиер Зоран Заев разговаря с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс

Окуражаващи послания за договора от Преспа получи македонският премиер Зоран Заев от вицепрезидента на САЩ Майк Пенс на среща във Вашингтон, съобщава вестник "Слободен печат". След срещата Пенс е написал в Туитър, че Вашингтон дава силна подкрепа на "историческия договор от Преспа", посочва изданието.

bnt avatar logo
от БТА
09:40, 21.09.2018
Чете се за: 00:46 мин.
По света
​македонският премиер зоран заев разговаря вицепрезидента сащ майк пенс

Изпълнението на този договор ще осигури по-голяма сигурност в региона, отбелязва Пенс. Премиерът Заев пък, в своя профил във Фейсбук, написал, че Пенс е поздравил отговорността и решимостта при постигането на договора. На срещата със Заев Пенс е предал послания от президента на САЩ за подкрепата на Вашингтон за демонстрирания кураж и лидерство в осъществяването на необходимите реформи в страната и за постигнатото споразумение с Гърция, което отваря пътя за членство на Република Македония в НАТО и ЕС.

; ;

"Брюксел пред рухване, дори и България подкрепи Орбан", пише в заглавие вестник "Вечер". България след Полша, Италия, Австрия и Чехия открито изрази подкрепа към Унгария в конфликта, който Будапеща има с Брюксел, пише вестникът. Българските власти дадоха да се разбере, че ще подкрепят Унгария в актуалния конфликт с Европейския съюз, а това заяви и българският вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, пише изданието. Също така Каракачанов посочи, че страните от Източна Европа, които са в Европейския съюз, трябва да се държат заедно, когато става въпрос за преговорите с Брюксел, пише "Вечер".

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Председателят на НС Цвета Караянчева се срещна с президента на Азербайджан
​Председателят на НС Цвета Караянчева се срещна с президента на Азербайджан
Седем души, сред които и дете, са ранени при масова стрелба в САЩ
Седем души, сред които и дете, са ранени при масова стрелба в САЩ