НОВИНИ

Махмуд Абас: Източен Ерусалим може да бъде столица само на Палестина

Палестинският лидер Махмуд Абас заяви днес на извънредно заседание на Централния съвет на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) в Рамала, че Източен Ерусалим може да бъде столица само на Палестина, предаде ТАСС. Речта на Абас беше излъчена по телевизия Фаластин ал Яум.

bnt avatar logo
от БТА
22:22, 14.01.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
махмуд абас източен ерусалим столица палестина

"Това е наш град, наша земя, няма да го изоставим", изтъкна палестинският лидер. Заседанието беше открито от председателя на Националния съвет на Палестина (парламента в изгнание) Салим аз Занун. Той подчерта, че участниците в съвещанието имат за задача да приемат "всеобхватен план за противодействие на решението на САЩ за признаване на Ерусалим за столица на Израел.

Заседанието на ръководния орган на ООП се провежда под мотото "Ерусалим - вечната столица на Палестина". В него участват 90 от общо 114 членове на Съвета и 160 наблюдатели от обществени организации.

Хамас и Ислямски джихад бяха поканени на заседанието, но съобщиха, че няма да участват. Хамас искаше срещата да се състои извън палестинските територии, за да се избегне натиск от израелска страна, но Абас реши то да се проведе в Рамала, където е централата на неговото правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 са жертвите от катастрофалните свлачища в Калифорния
20 са жертвите от катастрофалните свлачища в Калифорния
Проучване разкрива кои знаменитости бихте допуснали в леглото си
Проучване разкрива кои знаменитости бихте допуснали в леглото си