НОВИНИ

Малката русалка оживява на сцената на театър "София"

Постановката на театър "София" "Малката морска сирена" е най-новият прочит на познатата и обичана от всички Андерсенова приказка. Премиерата е на 3 декември.

bnt avatar logo
от Мария Сивкова - Илиева
17:45, 01.12.2016
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Приказка за радостта да гледаш нагоре - към небето, да виждаш цветовете, осветени от слънцето, с очите на дете.

Приказка за доброто, което понякога боли. Това се стреми да ни покаже режисьорът Василена Радева в пиесата на Катрин Ан.

Василена Радева - режисьор
"Тези първи трепети, които има Русалката и това, че тя е готова да даде живота си за любовта и не само, но и за човешката душа. Това е нещото, което децата ще усетят."

В продължение на два месеца сценографът Свила Величкова е работила, за да създаде многопластов декор.

"Виждаме повърхността, виждаме обаче и под повърхността на морето. Има още едно ниво на много пластове - там, където е най-подводното - пещерата на лошата магьосница и всичко това се постига с една много фина система и декорът се е превърнал в една голяма подвижна кукла."
Симона Халачева - актриса
"Предизвикателство беше, че в много от сцените аз не мога да ходя, не мога да се придвижвам, защото трябва да играя с опашка."

Всички предизвикателства обаче са преодолени и актьорите вярват, че представлението ще остави трайна следа в детското съзнание.

Юлиан Малинов - актьор
"Да усетят любовта, добротата, която ни заобикаля. В крайна сметка човек трябва да потърси промяната в себе си, за да промени и света по някакъв начин, да обича повече и да раздава тази любов."

Краят на пиесата се различава от този в класическата версия. Ако искате да научите какъв е той, може да заведете на 3 декември в театър "София" детето си, а защо не и някой възрастен, запазил детското в себе си. Постановката ще се играе и на 17 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първа година елхата на София е прад НДК
За първа година елхата на София е прад НДК
Меркел на корицата на първото немско издание на Шарли Ебдо
Меркел на корицата на първото немско издание на "Шарли Ебдо"