НОВИНИ

Манолова: СО и КЕВР да упражняват контрол върху инвестициите на "Топлофикация"

Столична община и КЕВР трябва да упражняват контрол върху инвестициите на „Топлофикация“. Това каза на пресконференция омбудсманът на Р България Мая Манолова.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
13:52, 10.02.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
манолова кевр упражняват контрол инвестициите топлофикация

„Не съм се уморила да търся съдействие от всички институции за решаване на проблемите, които създава столичната топлофикация на столичани. Бях на заседание на СОС, по време на което настоявах ръководството на СО да поиска информация за ефективността на инвестициите, които прави „Топлофикация“. Това може да бъде направено от СО или КЕВР. Инвестициите, които то прави влиза в цената на енергията, но какви са инвестициите и каква е тяхната възвръщаемост“, коментира Манолова.

По думите ѝ, се харчат пари за информационна система, която не функционира, за мониторингова система и какво ли още не. „Ако дружеството има контрол от СО и КЕВР, ситуацията ще изглежда по друг начин. Когато се опитах да им привлека вниманието и да ги накарам да контролират дружеството, имаше тотално неразбиране. Някак си всеки трябва да си носи отговорността. Тук тя е и върху тези, които не осъществяват контрол“, допълни Манолова.

„Щом са решили, че прокуратурата може да им свърши работата, добре. Прокуратурата може да установи и доста други нелицеприятни факти. Странно е, че начинът, по който можеш да поискаш неустойката, не е описан в общите условия, което е пропуск на КЕВР“, каза още омбудсманът Мая Манолова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна продажбата на мартеници във Варна
Започна продажбата на мартеници във Варна
Открити са телата на трима китайски миньори в мина в Албания
Открити са телата на трима китайски миньори в мина в Албания