НОВИНИ

Марин льо Пен отклони с хитър ход вниманието от опонента си Еманюел Макрон

Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен измести опонента си Еманюел Макрон от центъра на вниманието днес, когато направи изненадващо посещение в завод за домакинска техника, който предстои да бъде преместен в Полша и стана пореден символ на загубата на работни места във Франция.

bnt avatar logo
от БТА
18:51, 26.04.2017
Чете се за: 01:08 мин.
По света
марин льо пен отклони хитър ход вниманието опонента еманюел макрон

Докато Макрон имаше среща с профсъюзни лидери от завода на "Уърпул" в Северна Франция, Льо Пен се появи пред самата сграда сред работници в яркожълти светлоотразителни жилетки и се обяви за кандидатката на френските работници.

Хитрият ход, който френската телевизия Бе Еф Ем излъчи на живо, веднага отвлече вниманието от посещението на Макрон. Докато тя си правеше селфита с хората пред застрашения от закриване завод, той бе показан на среща при закрити врата с профсъюзни лидери в град Амиен, облечен в костюм и вратовръзка.

Дори преди ненадейната поява на Льо Пен, днешната спирка от предизборната кампания на Макрон в район, където опонентката му получи най-много гласове на първи тур, бе изпълнена с риск. Проевропейският центрист трябваше да върви по тънък лед между това да защити програмата си за справяне с хроничната безработица във Франция и това да не прави обещания, които после ще му бъде трудно да изпълни.

Фабриката в Амиен, където производството на сешоари за коса ще спре тази година и ще бъде преместено в Полша, е едно от многото подобни предприятия, станали символ на загубата на работни места в страната.

След срещата си със синдикалните лидери в Амиен, Макрон отиде следобед до завода, където бе посрещнат от работещите с освирквания и скандирания "Марин президент".

"Важно е човек да не подхранва гнева, а да отговори на очакванията", заяви Макрон пред събралите се журналисти. "Разбира се, че има гняв с страната, има безпокойство, трябва да се поеме отговорност. Ето защо съм тук", каза той, след което отиде да разговаря с работниците далеч от обективите на камерите.

Льо Пен го изпревари с няколко часа - сутринта, докато той говореше в Амиен със синдикалистите за бъдещето на фабриката, лидерката на крайната десница вече бе сред работниците.

Когато научих, че Макрон ще дойде тук и не възнамерява да се срещне със служителите на "Уърпул", реших, че това е израз на презрение към съдбата им и реших да дойда да ги видя, каза тя.

В завода в Амиен работят 290 души. Застрашени са работните места и на още 60 служители на фирма подизпълнител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жельо Бойчев: Приветстваме всички действия на прокуратурата
Жельо Бойчев: Приветстваме всички действия на прокуратурата
Обраха банковия клон в Пътна полиция в Благоевград
Обраха банковия клон в Пътна полиция в Благоевград