НОВИНИ

Маринов за Юрий Борисов: Към момента се провеждат следствени действия

И към момента се провеждат процесуално-следствени действия по следствено дело, което е под контрола на Спецпрокуратурата съвместно с ДАНС и МВР. Това заяви пред БНТ вътрешният министър Младен Маринов във връзка с информацията за ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” и секретар на движение "Русофили" Юрий Борисов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 09.09.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Не мога да дам повече информация. В утрешния ден ще дадем повече подробности по отношение на всичко това, което се е случило, добави Маринов.

Правосъдието има за цел да доведе до справедливо наказание на извършителите на престъпление. Когато говорим за справедливост, тя винаги е различна от гледна точка на жертвите и техните близки и извършителите и техните близки. Законодателството трябва да е максимално справедливо по отношение на двете страни, каза още вътрешният министър.

В интерес на обществото е да има справедливост и тя да е наложена по законовия ред. А по отношение на извършителите на тежки престъпления те трябва да изтърпят своето наказание. Това ще го прецени законодателят в защита на обществения интерес. В тази връзка са и предложените промени на института на съкратеното съдебно следствие, където при признаване на вина автоматично да бъде намалена присъдата с 1/3. Предложението е по отношение на промени в Наказателния кодекс, където при определяне на наказанието и неговия размер за 4 вида престъпления - умишлено убийство, тежки телесни повреди, блудства и изнасилвания, това да не е автоматичен процес, а съдът да определи дали този институт да действа. Да няма възможност при тежки престъпления извършителят да се възползва от този институт, за да му бъде намалена присъдата.

Гледайте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на освобождение ли е 9 септември?
Ден на "освобождение" ли е 9 септември?
Нетаняху нарече погрешка британския премиер Борис Елцин
Нетаняху нарече погрешка британския премиер Борис Елцин