COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мария Габриел: Младите имат силата да променят Европа

Европа - по-близо до младите. В името на тази идея българският еврокомисар Мария Габриел се срещна с ученици от столични училища.Срещата се реализира от фондация "Етнопалитра" в партньорство със Столичната община. А целта ѝ е да убеди младите хора, че именно те имат силата да променят това, което не им харесва в Европа.

от БНТ
20:31, 18.03.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Европа вече има своето доказателство, че да си ученик не значи да си безсилен. Името на това доказателство е Грета Тунберг - 16-годишното момиче от Швеция, което поведе протест срещу кризата в климата.

Грета Тунберг: Ние, младите хора, не сме предизвикали кризата. Току що сме се родили на този свят и изведнъж се изправяме пред криза, с която трябва да живеем през целия си живот. Нашите деца и внуци също. Няма да позволим да се случи и затова протестираме.

Леко напомняне, че бъдещето на Европа е в ръцете на младите. С тази мисъл се проведе и срещата между българския еврокомисар Мария Габриел и ученици от столични училища. Целта на тази среща беше да напомни още по-ясно, че младите гласове могат да променят Европейския съюз.

Мария Габриел, еврокомисар по цифрови технологии и цифрово общество: Българските млади хора имат роля в неговото оформяне тук и сега.

Тази среща беше и признание, че неизбежната цифровизация носи своите опасности.

Леонардо Димитров, ученик в 30-то СУ "Братя Миладинови": Интернет не е толкова безопасно място, колкото всички си мислим. Насилието, което е навсякъде - това е един много сериозен проблем.

Който има само едно решение.

Мария Габриел, еврокомисар по цифрови технологии и цифрово общество: Нашите ценности офлайн да бъдат и ценности онлайн.

Едва тогава Европа ще може да бъде променяна от младите хора.

А цифровизацията може да помогне. За да покаже, че новото поколение вижда и по-далеч от телефона си.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тежки месеци за БДЖ от COVID-19 – 60% спад на пътуванията
Тежки месеци за БДЖ от COVID-19 – 60% спад на пътуванията
Дамаск възнамерява да си възвърне контрола над северна Сирия
Дамаск възнамерява да си възвърне контрола над северна Сирия