НОВИНИ

​Марк Зукърбърг се изправя пред Европейския парламент

Марк Зукърбърг се изправя пред Европейския парламент. След час в Брюксел започва изслушването му. Той ще отговаря на въпроси, свързани със злоупотребата с данни на над 87 милиона потребители във Фейсбук.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:26, 22.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Огромен е интересът към Марк Зукърбърг. Изслушването започва по-късно, но тук има тв екипи не само от Европа, но и от целия свят. Той се съгласи на публично изслушване след критика от страна на евродепутати, че ЕП е прозрачна институция и че тук действат други правила. Зукърбърг няма да отговаря пред всички евродепутати, а само пред председателя на ЕП Антонио Таяни и пред лидерите на европейските фракции в ЕП, а по-късно е предвидена и пресконференция.

Въпросите, които вълнуват Брюксел, са ЕС да получи повече гаранции, че това, което се случи с "Кеймбридж Аналитика" повече няма да се повтори. Това каза и комисарят по правосъдието Вера Юрова преди изслушването. След два дни влиза в сила общият европейски регламент за защита на личните данни, който касае не само държавите-членки, но и всички мултинационални компании, които действат в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов се срещна с министъра на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс
Бойко Борисов се срещна с министъра на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс
Протести за и против АЕЦ Белене пред Министерския съвет
Протести "за" и "против" АЕЦ "Белене" пред Министерския съвет