НОВИНИ

Мащабен ремонт в НДК

Мащабен ремонт ще промени изцяло облика на НДК. Идеята е Дворецът да бъде готов до началото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018-та година. Модернизацията започва след Нова година. Част от залите в конгресния център ще бъдат реновирани, но без да се променя досегашния дизайн на сградата, обясни изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 23.11.2016
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Откакто е построен, НДК не е ремонтиран мащабно. Вече 35 години. През септември следващата година обаче Дворецът ще има изцяло нова, по-модерна визия, най-вече отвътре. Отвън по фасадата му няма да има особени промени.

Любомир Галчев - управител на строителна фирма
Сградата нашата цел да постигнем три показателя - умна да стане, тоест добре управляема, енергийно ефективна и да бъде удобна и уютна, т.е. модерна за хората които ще я посещават

Три от залите ще бъдат напълно ремонтирани, входовете също. Фойетата вместо мрачни сега пространства, на есен ще бъдат модерни кътове за отдих. А зала 3, която ще е основно място за конференции, ще претърпи и най-генералната промяна.

Мирослав Боршош - изп. директор на НДК
Точно на тези места, където стоите са държавните глави и министри, които в България ще решат бъдещето ни. Това което виждате като техника и състояние на залата е от аналоговата ера, дворецът в момента влиза в дигиталния свят, благодарение на подготовката ни тази зала ще е от най-модерните оборудвани в света.
Любомир Галчев - управител на строителна фирма
В момента бих я определил като зала направена в 80-те години, проектът обхваща модернизацията на фоайета и общи части и асансьорите защото асансьорите са в окаяно състояние

Всеки човек се е губил поне веднъж в НДК, с новия проект инвеститорът обещава, че това повече няма да се случва.

Ремонтът е оценен на 20 милиона лева, като 17 от тях са осигурени от държавата. Най-вероятно обаче средствата няма да са достатъчни.

Мирослав Боршош - изп.директор на НДК
Като отворим стените не знаем какво ще ни залее, като свалим тавана не знаем какво ще ни падне на главата.

Ремонтът трябва да приключи най-късно до септември догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел даде знак, че ще отстоява досегашната си политика
Меркел даде знак, че ще отстоява досегашната си политика
София е председател на Форума за мобилност към „Еurocities“
София е председател на Форума за мобилност към „Еurocities“