НОВИНИ

Мащабна антитерористична операция след атентата в Египет

Мащабна антитерористична операция се провежда на Синайския полуостров след вчерашния атентат в Египет. При нападението загинаха около 300 души, ранените са стотици. Все още никой не е поел отговронст за атаката. Президентът на Египет предупреди, че нападението няма да остане ненаказано.Държавната прокуратура заяви, че нападателите са били между 25 и 30 на брой и че са веели флага на „Ислямска държава“.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:00, 25.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
По света

По суша и въздух, египетските власти водят операция срещу терористите, които вчера атакуваха джамия на Синайския полуостров. При акцията са били убити над 30 джихадисти. Египетските спецчасти се опитват да локализират и тренировъчните лагери, в които са били обучени нападателите.

Реда Махмуд, експерт по тероризъм: Мишените им са религиозни обекти. Преди атакуваха християнски църкви, но сега нападнаха джамия. Целта им е да създадат конфликт между религиозните групи в Египет.

Атаката беше извършена в джамия на 40-тина километра от град Ариш.

По време на петъчната молитва нападателите обкръжили джамията с четири джипа. Взривили бомби сред молещите се. А когато хората започнали да бягат, терористите открили безразборна стрелба по тях.

Чухме изстрели, а след това взривиха бомбите. Започнаха да стрелят по хората. После казаха на момчетата да напуснат джамията. Изведоха хора навън, но не възрастни, бяха само деца.

Около 30 деца са загинали при нападението, ранените са над 100. Това е най-кървавият атентат в Египет от години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СУ „Св. Климент Охридски“ отбелязва патронния си празник с академично тържество
СУ „Св. Климент Охридски“ отбелязва патронния си празник с академично тържество
Действията на военните срещу Мугабе са законни, постанови съдът в Зимбабве
Действията на военните срещу Мугабе са законни, постанови съдът в Зимбабве