НОВИНИ

Мащабна атака: Хакери разбиха имейлите на почти 1 млрд. души

Имейл адреси на почти милиард души са хакнати в едно от най-големите похищения на данни досега – хакерите могат да получат достъп до името, датата на раждане и дори до мястото на живеене.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:16, 29.03.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света
мащабна атака хакери разбиха имейлите почти млрд души

Почти един милиард лични данни са били хакнати онлайн от нереална маркетингова компания, която оттогава е изчезнала без следа, съобщава "Дейли Мейл".

Имейл адреси на 982 милиона души влизат в списъка на това, което разследващите наричат „един от най-големите и най-обширни пробиви в база данни на електронни пощи“.

Хакнати са лични данни, включително имена, пол, дата на раждане, работодател, данни за акаунти в социални мрежи и дори домашни адреси.

Органите по сигурността са разкрили пробива в онлайн базата данни, създадена от Verifications.io, която не е имала защита на поверителната информация.

Компанията е предлагала услуга за валидиране на електронната поща, която позволява на други маркетингови фирми да проверят дали списъците с имейл адреси, които са събрани, са реални.

Verifications.io е закрила уебсайта си след разкриването на пробива и са отказали коментар за ситуацията.

Пароли и данни за платежни карти също не са пропуснати, а списъкът на хакнатите данни включва и имена на компании, годишни приходи, фирмени уебсайтове и дори лични адреси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: Не съм облагодетелствал „Артекс“ по никакъв повод
Цветан Цветанов: Не съм облагодетелствал „Артекс“ по никакъв повод
Започна третият етап на кампанията на БНТ “Прозорец към родината”
Започна третият етап на кампанията на БНТ “Прозорец към родината”