НОВИНИ

Мащабни спортни инициативи в Русе

Две мащабни спортни инициативи този уикенд в Русе - състезание по ориентиране „Пролет-2018" и национално лекоатлетическо бягане „Приста рън" ще се проведат в Русе. Състезанията се провеждат в западния парк „Приста" край Русе

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Виолета Никифорова
09:15, 11.03.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Интересът е изключително голям. В състезанието по спортно ориентиране вчера се включиха 45 деца и 72 други участници. За ентусиастите бяха подготвени три маршрута, с дължина съответно 1 400, 2 600 и 3 600 метра. Всеки участник, според нивото си на подготовка, можеше избере в кой от тях да стартира.

С този първи старт за годината ориентировачите поставят началото на новия спортно-състезателен сезон.

Валентин Каменаров-организатор на „Приста рън 2018-сет“: За всички възрасти спортното ориентиране е интересен спорт. Практикува се в крайградските зони, лесопарковете. Освен бягане, състезателят трябва да има комбинативен ум.

Днес предстои Национално лекоатлетическо бягане „Приста рън“. Трасето е с дължина 7 км., като дистанциите са три - 7, 14 и 21 км. За участие са се записали над 110 състезатели от различни спортни клубове в страната. Обиколката е с разнообразна денивилация и с общо сборно изкачване от 220 метра. Състезателите ще трябва да преминат по пътеките и алеите през гористата местност на Западен парк „Приста", по асфалтовата алея в близост до река Дунав с последващо рязко изкачване към панорамната поляна на хижа „Приста“.

Валентин Каменаров-организатор на „Приста рън 2018-сет“: Трасето преминава по пътеките и алеите на Западния парк. Озаглавили сме го „Горско-парково бягане“. То си е планинско бягане, което в Европа и България има бум. Като първо по рода си състезание, има осезаем интерес. Най-добрите състезатели ще бягат с чипове по състезателните си номера, благодарение на които ще може да се следят онлайн по интернет. Това ще е интересно, защото тези, които са запалени по този спорт и не могат да участват, ще могат да го следят.

Организаторите обещават, че ще направят всичко възможно, за да може догодина отново да има лекоатлетическо бягане „Приста рън". Това е от тук, колеги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В район „Тракия“ в Пловдив ще бъдат изградени над 100 нови паркоместа
В район „Тракия“ в Пловдив ще бъдат изградени над 100 нови паркоместа
Изложение на шоколад се провежда за втори ден в София
Изложение на шоколад се провежда за втори ден в София