НОВИНИ

Масови проверки по морето заради силния шум от заведенията

Мащабни проверки по морето - освен за данъчни нарушения, този път ще се следи и за силния шум от заведенията. Това стана ясно днес след работна среща на вицепремиера Валери Симеонов с областните управители на Варна, Бургас и Добрич. Те обсъждаха сигурността и спокойствието на туристите по родното Черноморие.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова Веселин Григоров
16:21, 06.06.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Първи в списъка с проверки са заведенията.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Хубаво е да се преборим с всички тези проблеми, аз ще цитирам само един - този с шума, не само по морето, но навсякъде това е бич. Тормозят не само туристите, но и местните, които са ги приели, гражданите по морето и не само както подчертавам, и с тях ще постъпим по правилата на закона.
Валери Симеонов - вицепремиер: Смятаме, че сме в дълг на почиващите български граждани и чужденци, особено по посока на обезпечаването на спокойствието след 24 часа.
Николай Петров - министър на здравеопазването: Знаете, става дума за милиони хора, които имат права да дишат чист въздух, да пият чиста вода, да почиват, да консумират нерискова храна.

Живеещите по морето се обявиха за всички заведения със силен шум да бъдат глобявани.

- Не може да кажем една дискотека, ако тя е тук примерно, а вие сте на 20 метра в хотела, вие сте дошли да почивате, а те да ви надуват главите до 5 часа.

- Ние така ще съсипем туризъм и всичко, не виждам как ще стане това нещо.

Не стана ясно дали ще се стига до затваряне на заведения, при неспазване на наредбите. Но извън проверките за нивото на шума след полунощ, ще се следи и за други нарушения.

Валери Симеонов - вицепремиер: Като ще налагаме съответните санкции в резултат на мащабни обединени проверки на тези, които извършват сенчест бизнес, тези които заобикалят плащането на данъци и не спазват нормативните изисквания.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Ще бъдем безкомпромисни и имам предвид, че силите на МВР ще подпомагаме всячески туристическия сезон. Всички искаме да има повече туристи, всички искаме да има повече приходи в държавата , които правителството да преразпределя, затова правим и тези мерки.

Нов национален телефон ще заработи към кабинета на Валери Симеонов - на него могат да бъдат подавани всякакви сигнали, свързани с нередности по морето. Сигналите могат да са и анонимни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Театрални дни „Театърът, какъвто е” от утре в Русе
Театрални дни „Театърът, какъвто е” от утре в Русе
Апелативният съд остави на работа кмета и главния архитект на Асеновград
Апелативният съд остави на работа кмета и главния архитект на Асеновград