НОВИНИ

Мая Манолова: Аз не чух смислени аргументи срещу законопроекта

Омбудсманът Мая Манолова изрази разочарованието ти си от липсата на действия относно въпросите от националния референдум, проведен преди по-малко от месец. Тя смята, че хората са изгубили доверие към избирателната система.

bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 01.12.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Мая Манолова: "Споровете за това, коя система е по-добра могат да се водят много дълго. Но след проведения референдум е ясно едно. Гражданите дадоха червен картон на действащата пропорционална система, категорично я отхвърлиха, така че няма вариант при който тя да не бъде променена."

За нея броя на гласувалите "за" на референдума е впечатляващ и е некоректно, и не е вярно да се говори, че това е референдум на Слави Трифонов.

Мая Манолова: "Това рефереднум на гражданите"
Мая Манолова: "Има два основни вида държавни актове, които конституират властта. Това са изборите и референдумите. Значи ли това, че ако по време на избори се появяват нови политически проекти, ние трябва да се отнасяме със съмнение и изобщо да не провеждаме избори, или да твърдим, че изборите провокират нови политически проекти. Мога ли да кажа, че всички тези, които толкова яростно се съпротивляват срещу волята на 2,5 милиона българи имат собствен политически проект и той е да дестабилизират държавата, защото на практика в момента наблюдаваме едно тотално нежелание на политиците да се съобразят с волята на гражданите. Почти месец след референдума, няма произведено никакво действие в посока съобразяване на депутатите с волята на гражданите."

Според нея през изминалия месец сме слушали само декларации, и никой нищо не е направил относно волята на гражданите.

Мая Манолова: "Аз не чух смислени аргументи срещу законопроекта, който съм внесла. Това не е мой авторски законопроект, това е волята на хората преведена на законодателен език. Не чух никакви аргументи срещу текстовете в този законопроект. Доверието към избирателната система е изчерпано. Към политиците и партиите също."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръводарителната кампания в Русе започна при слаб интерес
Кръводарителната кампания в Русе започна при слаб интерес
Връчиха наградите Доброволческа инициатива 2016
Връчиха наградите "Доброволческа инициатива" 2016