НОВИНИ

Мая Манолова: Битката за кмет на София не е между ГЕРБ и БСП

Какви са идеите й за столицата и защо реши да се включи в битката за кмет на София - Мая Манолова гостува в Сутрешния блок на БНТ с коментар по темата.

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 24.09.2019
Чете се за: 01:27 мин.
У нас

Желанието да бъде променен модела в управлението на столицата е каузата, зад която съм застанала, категорична е Манолова. Основен неин приоритет е включването на гражданите в управлението на града.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Пълна дигитализация на Столична община и всеки един разход в реално време да може да бъде проследен от столичани. Пълна публичност на всички сключени договори, всички обществени поръчки да бъдат електронизирани, като бъдат качени на блокчейн платформа.

Поех ангажимент, че ще въведа електронни референдуми, отново базирани на блокчейн технология, обясни Манолова като даде за пример с референдум дали столичани са съгласни за изграждане на инсталация за обработката на боклука след неговото горене.

Като друг приоритет в програмата си, Манолова посочи изграждането на детски ясли и градини.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Крайно време е децата на София да имат място в детските ясли и градини. Трябва да бъде анали колко са необходими. Терените, отредени за детски градини, които са частна собственост, да бъдат отчуждени. Има такива терени, при една ясна воля, решения могат да се намерят.

Аз съм категорично против сгъстяването на строителството в София, заяви още Манолова. Тя предлага развитие на столицата на север с изграждане, по думите й, на софийски "Бевърли хилс", така че младите хора от средната класа да се сдобият със свой дом.

;

Мая Манолова коментира и темата с финансирането на нейната предизборна кампания.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Кампанията ми се финансира от граждани. По никакъв начин партийни централи, корпорации и фирми не се включват във финансирането. Аз съм гражданска кандидатура, издигната от инициативен комитет. От 4 години съм безпартийна и влизам в тази кампания като независим кандидат. Нека не забравяме, че в партиите също членуват граждани и аз не ги деля на леви и десни.

Това, което обединява партиите от ляво и от дясно, гражданите, неправителствените организации, е желанието и волята да променим модела, по който се управлява столицата, допълни Манолова.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Ръководството на ГЕРБ в лицето на Борисов и Фандъкова, която е вторият човек в партията, много искат да представят битката за София като битка между ГЕРБ и БСП. Използвам случая да им кажа - няма да ви се получи.

Манолова заяви, че се упражнява натиск върху хора от екипа й, получавани са заплахи.

Мая Манолова, кандидат за кмет на София: Ще минат изборите и ще извадя всичко за натиска. Това управление е модел на страха, модел в който свалят журналисти от ефир, арестуват фоторепортери. Благодаря на хората от екипа ми, които устояха, които имат гръбнак, смелост.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драганов: 100 млн. лв. ще е загубата за нашия туризъм от фалита на Томас Кук
Драганов: 100 млн. лв. ще е загубата за нашия туризъм от фалита на "Томас Кук"
Днес ни очаква облачно и дъждовно есенно време
Днес ни очаква облачно и дъждовно есенно време