COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мая Манолова: Решаваме 60% повече жалби през последната година

Като омбудсман съм много по-полезна, сама определям дневния си ред, без да се съобразявам с партийни директиви. Днешният ден е важен за мен - това заяви омбудсманът Мая Манолова в студиото на "Денят започва" по повод 1 година на поста. Днес тя ще представи подробен отчет за работата на институцията. Вижте целия разговор с Мая Манолова!

от БНТ
08:19, 20.10.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

За една година има двойно увеличение на жалбите - 10 501. 8784 от тях са разрешени успешно, 60 % повече спрямо предходната годината.

Най-много жалби постъпват срещу доставчици на обществени услуги и срещу монополни играчи, коментира Манолова. Според нея има и по-значими резултати по отношение и на редица инициативи, като например падането на ДДС върху дарените храни. Битката срещу колекторските фирми също постигна резултати, каза още омбудсманът.

По отношение на промените в Изборния кодекс, Мая Манолова каза, че се приемат текстове, които имат конституционен проблем и задочно попита с какво българите, живеещи на територията на ЕС, са различни от тези, живеещи в други държави по света.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мъж е загинал при пожар в жилищен блок в Пловдив
Мъж е загинал при пожар в жилищен блок в Пловдив
5.3 по Рихтер беше усетено край Токио
5.3 по Рихтер беше усетено край Токио