COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мая Манолова ще атакува формирането на цената на водата в КС

Националният омбудсман Мая Манолова ще атакува формирането на цената на водата в Конституционния съд. Това заяви тя по време на дискусия в Шумен, в която участваха представители на КЕВР, регионалното министерство, Българската асоциация по водите, местната власт и граждани.

от БНТ
21:04, 10.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според Мая Манолова, реформата във водния сектор се изчерпва само с повишаване на цените, но нито качеството на услугата се подобрява, нито течовете в мрежата намаляват, нито стават по-ефективни инвестициите. По думите ѝ, това нарушава основно човешко право - правото на достъп до вода. Тя ща настоява за прецизно определяне на социалната поносимост на цената на водата, лицензиране на ВиК дружествата, което ще повиши контрола върху работата им.


Мая Манолова, национален омбудсман: Ще атакувам формирането на цените във В и К сектора и по конкретно т.нар. единна цена, която натоварва най-много най-бедните български граждани, които живеят в малките населени места, където най-често е гравитачно водоснабдяването, с което те реално спонсорират малко по-заможните а вкупом всички български граждани спонсорират ВиК-дружествата, което е несправедливо, не е честно, което трябва да бъде прекратено.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мерки на "Дунав мост" срещу разпространението на коронавируса у нас
Мерки на "Дунав мост" срещу разпространението на коронавируса у нас
Когато денят започва с Туитър
Когато денят започва с Туитър