НОВИНИ

Майка на болно дете съди социални работници за неправомерни действия

Проблемите с 14-годишната Дарина започнали след раздялата на родителите й. Лошата компания и подозренията, че детето употребява алкохол, накарали майката да се обърне към социалните работници, които вече работели с момичето от две години. Преди месец майката написала заявление, че не може да се справи с проблемното поведение на дъщеря си и желае тя да бъде настанена в кризисен център. Сега жената иска детето си обратно и твърди, че е писала под диктовката на социалната служителка.

bnt avatar logo
от Росица Колева
19:16, 12.05.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Иванка, майка на Дарина: "Тя ми казваше трябва така да го напишете, за да може да има за какво да се хване и аз на третия ден отивам, искам да си го оттегля, но те казаха - Не, няма"

Детето е изведено с полиция от дома си е настанено в социален център в Пещера. Служител от центъра декларирал писмено на майката, че не разполагат с условия и медицинска компетентност за да се грижат за зависимото от инсулин момиче, защото в Пазарджишка област няма детски ендокринолог. Преди седмица състоянието на Дарина се влошило и е приета в пловдивска болница. В епикризата е записано, че детето трябва да е при родител, а не в социален дом.

Стоян Донков, адвокат на майката: „В момента сме сигнализирали органите на прокуратурата, за да се установи поради каква причина не са установени обстоятелствата около настаняването и какви са били условията в центъра."

От отдел Закрила на детето са категорични, че екипът в кризисния център има капацитета да се грижи за Дарина.

Мариана Ангелова, началник- отдел "Закрила на детето",Пловдив: „Детето след приемането му е спокойно, осигурили са му подходяща храна, да спазва необходима диета, да има контрол - това, което липсва в семейството на майката. Майката неглижира образователните нужди на детето, тя ...е била отлична ученичка...сега за втора година е в този клас"

Другата седмица социални работници и специалисти ще се произнесат дали майката може да се грижи за детето си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите в чужбина за успеха на Кристиан Костов
Българите в чужбина за успеха на Кристиан Костов
Опасен ли е цветният дъжд, който преваля тази сутрин в София?
Опасен ли е цветният дъжд, който преваля тази сутрин в София?