Месец след трагедията с починалото от отравяне дете в Кардам, майката на Стефан изчезна с детските надбавки и пари, взети на заем от познати. Жената е в неизвестност от 6 дни. Последно е видяна на жп гарата в града. Останалите ѝ деца към момента са при баба си и дядо си. Баща им не се интересува от тях. А в града говорят, че събраните средства от благотворителна кампания също са изчезнали.

Кардам, Генерал Тошево

Росица Маринова казала на родителите си, че отива във варненската болница "Света Марина", където бяха лекувани две от децата й. Преди това взела 40 лева от майка си. Оттогава жената не се е връщала вкъщи.

Бабата и дядото са категорични, че искат социалните служби да отнемат родителските права на Росица.

За последно Росица Маринова е забелязана преди седмица на жп гарата във Варна. Тя се е качила във влака за Пловдив. Хората, които организираха дарителска кампания в помощ на семейството, казват, че се чувстват огорчени и излъгани.

Виолина Димитрова, организатор на дарителската кампания: Искам да кажа само, че от дарителската сметка и от кутиите не са взимани пари.

От мото клуба, който също подкрепи семейството на Росица, заявиха, че ще продължат да помагат, независимо от постъпката на майката. Те събират пари за ремонт на къщата, в която преди са живели децата.

Александър Ганев, представител на Национален мото клуб "Кан Аспарух 681" - Добрич: Идеята е да се направят 2 допълнителни стаи с баня и тоалетна, за да имат децата, които порастват, самостоятелни стаи.

Кампания в помощ на децата от Кардам продължава. За тях са и парите, събрани в дарителските кутии, които ще бъдат отворени на 29 декември.

Вдишване на фосфин е причина за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам

Вдишване на фосфин е причина за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам

Отравяне чрез вдишване на силно токсичния газ фосфин е основната версия за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам. Веществото е забранено за продажба...