COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Майките на деца с увреждания се обявиха в защита на Бисер Петков

Майките от "Системата ни убива" са възмутени от оставката на социалния министър Бисер Петков. В отворено писмо до премиера Бойко Борисов те настояват Пенков да бъде възстановен на поста си.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
11:56, 30.11.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Според майките мотивите, че темповете на работа в министерството не отговаряли на обществено-политическите очаквания са абсолютно несъстоятелни.

Майките припомнят, че именно Бисер Петков е дал началото на очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Те съзряха протакане на реформите чрез неоснователни оставки.

Вера Иванова, председател на ИК "Системата ни убива": Това е удар върху децата и хората с увреждания. Той е единственият министър, който започна реформата и той трябва да я довърши.Без довършването й, стотици животи на хора и деца с увреждания са застрашени, за което считаме , че единствено отговорност ще носи премиерът.Настояваме незабавно за връщане на поста на министър Петков,тъй като той е експерт и първият се осмелил министър да започне закъснялата със десетилетия реформа за правото на хората и децата с увреждания да живеят нормално.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гешев: Предстои пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир
Гешев: Предстои пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир
Черният петък в страната продължава и днес
"Черният петък" в страната продължава и днес