COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Майкъл Блумбърг може да се включи в президентската надпревара в САЩ

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг може да се включи в надпреварата за президентските избори в Съединените щати догодина. Първата стъпка е подаването на документи за участие в първичните избори на Демократическата партия в Алабама.

от БНТ
08:11, 08.11.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Майкъл Блумбърг се готви да влезе в кандидат-президентската надпревара на Демократическата партия. До момента кандидатите са 17, а 77-годишният милиардер смята да стане един от тях.

Блумбърг се опасява, че нито една от кандидатурите не е достатъчно силна, за да победи настоящия президент Доналд Тръмп на изборите през 2020 година. Водещи фигури сред демократите засега са бившият вицепрезидент Джо Байдън, сенаторът от Масачузетз Елизабет Уорън и сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс.

Самият Блумбърг, който три мандата беше кмет на Ню Йорк, но също е и бизнесмен, е сред критиците на Тръмп.

Майкъл Блумбърг, бивш кмет на Ню Йорк: През цялата си кариера Доналд Тръмп оставя след себе си фалити, съдебни дела, гневни акционери и предприемачи, излъгани клиенти. Тръмп казва, че иска да управлява страната така, както ръководи бизнеса си. Бог да ни е на помощ! Аз съм нюйоркчанин и разпознавам измамниците.

Очаква се Майкъл Блумбърг да подаде документите си в щата Алабама, където сроковете са изтеглени по-рано.

Блумбърг е смятан за близък до Уолстрийт. През последните години той дари значителни суми в подкрепа на борбата срещу климатичните промени.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пловдив получава от държавата милиони за спорт и инфраструктура
Пловдив получава от държавата милиони за спорт и инфраструктура
6 години по-късно: БНТ ТАКСИ се върна при един от любимите си герои
6 години по-късно: БНТ ТАКСИ се върна при един от любимите си герои