НОВИНИ

Какво се случва с маймунката Алф от Столичния зоопарк (ГАЛЕРИЯ)

Малката маймунка Алф от Столичния зоопарк вече е на шест месеца. Животинчето беше отгледано от служители на Зоопарка, защото се оказа, че майка му няма кърма и не може да го храни. Алф вече има съквартирант и дори излиза на слънчеви бани извън карантинното отделение.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
10:10, 09.08.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още
Вижте още: Изведоха за първи път бебето маймунка Алф

;

Любознателен, игрив и много позитивен - Алф все още живее вкарантинното отеделине на Зоологическата градина. Продължава да приема адаптирано мляко. Обича пресните плодови и зеленчукови пюрета. Приема за своя майка ДианаЧонова, се грижеше за него денонощно в първите дни от неговото раждане.

Диана Чонова, административен директор на Зоологическа градина София- БНТ: Има си съквартирант Алф, кой му е на гости? - Има съквартирант, Цин - от вида кафяв капуцин, на една годинка е животинката - за да адаптираме по-добре Алфкъм средата, за вижда поведение на маймуна и звуци.
;
Соня Геновска, Зоологическа градина София - В момента ние го учим на много неща за самостоятелен живот, приключихме 24 часовите дежурства при него. Трябваше да се научи къде да спи - той дори това не знаеше. Това са нещата, който майка му го учи в природата и ние трябваше да поемем ролята на родителите.

Тарзан в света на маймуните - Алф е много социален.

;
д-р Манол Нейков, директор на Зоологическа градина София - По време на лятното зоо училище той беше показан на малките деца, заедно с други животни които имаме обучени в Зоопрака.

Алф не може да се върне при роднините си, тъй като те няма да го приемат в групата. Затова ще се търси женска от видалапундер с която да създаде свое семейство. Следващата година се очаква симпатягата да бъде показан и на посетителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отиде си Никола Анастасов
Отиде си Никола Анастасов
Фолклорният театър ”Найден Киров” се завърна от Франция
Фолклорният театър ”Найден Киров” се завърна от Франция