„Колкото повече, толкова повече.“ Една от най-знаменитите реплики на най-известото мече в света вече може да се чуе на живо от малките и големи зрители на Кукления театър във Варна. „Мечо Пух“ е най-новата постановка на режисьора Бисерка Колевска, сценографа Свила Величкова и екипа на театъра, подплатена с музиката на Нелко Коларов.

Варна

90 години вече Мечо Пух е любимец на малки и големи или по-точно на малките и на детето във всеки възрастен, както казва авторът на книжката за плюшеното мече Алън Милн.

Бисерка Колевска, режисьор
"За да направиш Мечо Пух, който не е чисто детски спектакъл, той е колкото за деца, толкова и за възрастни. Една сричка, една запетайка не сме променили, единствено сме съкращавали, защото за жалост не можем да разкажем всички истории, защото и сега спектакълът е един час."
Вера Стойкова – в ролята на „Мечо Пух“
"Новото е, че ние не разполагаме с пространство, ние образуваме пространството, ние създаваме историята. Това е като една фантазия."

Всички герои, родени от въображението на Алан Милн, ще оживеят пред малки и големи с играта на актьорите от варненския куклен театър, но при едно условие, както отбелязва Мечо Пух „Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях.“