COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Медик беше обвинен за извършването на 84 убийства в Германия

Той е работил като медицинска сестра и се смята, че е инжектирал високи дози лекарство на свои пациенти в болниците в градовете Олденбург и Делменхорст. Първите подобни случаи датират от 2000-та година.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
22:45, 28.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

40-годишният Нийлс се яви в съда като прикриваше лицето си. Той вече излежава една доживотна присъда за опит за убийство и убийство на пациенти съответно през 2006 и 2015-та година. Жертвите му са получили лекарство, което причинява спиране на сърцето или разрив в системите за циркулация на кръвта. По време на процеса срещу подсъдимия през 2015-а година той заявява, че е дал лекарството на повече от 90 човека в спешната помощ на град Делменхорст.

Според съдиите той е искал да спечели признание от пациентите си като ги съживи благодарение на лекарството.

Арне Шмид, главен полицейски инспектор: Доколкото знаем, Нийлс не е имал модел, който е следвал. Някой от пациентите са били току-що настанени в болницата, други са лежали там от няколко дни. Някои са мъже, други - жени. Години и здравословно състояние също не са били от значение. Всички тези обстоятелства водят до заключението, че предишното управление на болницата е било наясно, че Нийлс е имал смъртоносен ефект върху пациентите.

Разследването е започнало през 2014 година, след като се регистрирани високи нива на смъртност в болниците, в които Нийлс е работил. Ако се окаже, че обивненият е виновен, тогава той ще се окаже най-масовият убиец в Германия след Втората световна война.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Британска авиокомпания фалира заради коронавируса
Британска авиокомпания фалира заради коронавируса
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"