НОВИНИ

Медицински сестри в Пазарджик искат оставката на шефовете на БАПЗГ

Медицински сестри в Пазарджик искат незабавна оставка на ръководството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и отказват организацията да участва в преговорите на 10 май в здравното министерство, защото не стои зад исканията им.

bnt avatar logo
от Мариана Димитрова
17:03, 15.04.2019
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Сестрите не приемат просто увеличаване на заплащането им до две минимални заплати, а настояват за цялостна реформа в болниците, която да спре източването на Здравната каса. Те остават в стачна готовност до общонационалния им протест на 15 май, след който планират ефективно спиране на работата.

Димитрия Димитрова, координатор на протеста: Това не е никакво постижение за нас. Това е колективният трудов договор, който беше подписан миналата година октомври и трябваше да влезе в сила от 1 януари 2019 г. за всичките здравни специалисти по болниците. Това, че някои болници си позволяват да не спазват закона, в случая да не спазват колективния трудов договор и сега след нашите нашумели протести решиха да влезне тази основна заплата, което пак подчертавам, би трябвало да влезне още от 1 януари, ние не го имаме за никакъв успех. В нашата декларация ние имаме 8 искания, които в послествие станаха 9, а от вчера може би и 10, за нито 1 точка от тези в декларацията не сме постигнали никакъв успех, или някакви срокове или някакъв напредък.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на Местан за причиняване на смърт по непредпазливост
Повдигнаха обвинение на Местан за причиняване на смърт по непредпазливост
ДНСК връчи заповед за спиране на строежа „Златен век“ в столицата
ДНСК връчи заповед за спиране на строежа „Златен век“ в столицата