НОВИНИ

Медиците от софийската педиатрична болница отново излязоха на протест

За по-малко от седмица медиците в единствената специализирана болница по детски болести у нас излязоха на втори протест.

bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 23.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В протеста днес, в подкрепа на медиците, се включиха и родители на деца, лекувани в лечебното заведение. Медиците продължават да настояват за специален статут на болницата и за отпадане на лимитите за прием. Те искат и решаване на проблема с ниските заплати и с недостига на кадри.

От Здравното министерство вече обещаха допълнително финансиране, но заявиха, че новият статут на лечебното заведение може да стане факт след 2 години когато то ще стане част от бъдещата национална детска болница.

Доц. Димитър Калайков: Обещанията, които се дадоха от министъра, при срещата миналата сряда с представители на болницата, звучат доста добре, обаче са насочени в бъдеще време - след като се построи новата сграда на болницата тогава фактически да бъдат удовлетворени исканията, което абсолютно не ни задоволява.
Д-р Адил Кадъм: На 10 май протестът ще бъде малко по-различен със затваряне на бул. "Гешов", като се надяваме това да бъде единствения такъв протест, който ще сме принудени да направим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар избухна в начално училище в Пловдив, няма пострадали
Пожар избухна в начално училище в Пловдив, няма пострадали
Президентът прие представители на протестиращите медицински работници
Президентът прие представители на протестиращите медицински работници