НОВИНИ

Меглена Кунева: Българското председателство е изключително важно

Основната тема за мен е това накъде върви Европа, това заяви в студиото на "Още от деня" бившият еврокомисар Меглена Кунева. Тази неделя предстоят решителни избори във Франция, българското председателство е изключително важно и проектите какви са следващите стъпки, за да може съюзът, в който Европа се обединява за мирни цели, да устои.

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 05.05.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Тя призна, че личните й пристрастия са в рамките на тази по-голяма тема, както и нейното лично участие. Тя открои, че по отношение на българското председателство на Съвета на ЕС е направено много.

Важно е сега да продължим да работим в правилната посока. На въпрос дали Деница Златева е била добър избор за вицепремиер във връзка с председателството и как вижда ролята на Лиляна Павлова начело на новото министерство, което се създава за подготовката на председателството ни, Меглена Кунева уточни, че това са координиращи функции.

"От моя опит като главен преговарящ мога да кажа, че координацията е сериозна работа в България. На мен специално много ми помогна фактът, че аз преди да стана през 2001 г. министър, имах 12 години в правна дирекция и познавах буквално поименно цялата централна администрация. Когато имаш силна политическа подкрепа зад гърба си, когато министър-председателят е на твоя страна, това е много важно. Очевидно г-н Герджиков стоеше много плътно зад госпожа Златева, както и президентът. По същия начин и сега смятам, че г-н Борисов ще подкрепи много силно госпожа Павлова."

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре е храмовият празник на Кремиковския манастир Свети Георги Победоносец
Утре е храмовият празник на Кремиковския манастир "Свети Георги Победоносец"
ДРУГИТЕ новини: Евродом
ДРУГИТЕ новини: Евродом