COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Мексико има само 45 дни да подобри контрола по границата със САЩ

Американският президент Доналд Тръмп неволно разкри подробности около имиграционното споразумение с Мексико като размаха документ пред репортерските камери . Макар и да нарече детайлите около него тайни, слънчевата светлина и добрата оптика успяха да ги прихванат.

от БНТ
18:19, 12.06.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Американският държавен глава обяви, че именно този лист е договореността споразумение с Мексико. Тръмп продължи с думите, че е "много добра сделка", но ще остави Мексико да разкрие детайлите около нея в подходящия момент.

Въпреки това размаханият лист се оказа осветен от слънцето и на увеличените снимки, се чете, че Мексико има срок от 45 дни да засили охраната по южната си граница. След това предстои оценка на постигнатото от Вашингтон и при незадоволителни резултати Мексико ще стане "сигурна трета страна".

Това би оставило преминаващите в Мексико, вместо да кандидатстват за статут на бежанци в Съединените щати. Такова споразумение трудно би получило нужната подкрепа от мексиканските депутати. Американските преговарящи са искали ангажимент за нулева миграция през мексиканска територия, но това е било "мисия невъзможна", сподели мексиканската страна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борисов обсъди извънредната ситуация по границата със световните лидери
Борисов обсъди извънредната ситуация по границата със световните лидери
Ръководството на БНТ направи тримесечния си отчет пред СЕМ
Ръководството на БНТ направи тримесечния си отчет пред СЕМ