НОВИНИ

Мелания Тръмп: от Словения до Америка

Съпругата на Доналд Тръмп, Мелания ще бъде първата стопанка на Белия дом, чийто роден език не е английският. Мелания Тръмп е словенка, родена в бивша Югославия. Тя заяви, че съпругът й уважава жените и им дава равни шансове с мъжете.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
15:40, 09.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Новата първа дама на Съединените щати е родена в Словения по времето на бивша Югославия, в градчето Севница с население близо 5000 души. В родния дом на Мелания Тръмп все още живеят родителите й - Виктор и Амалия Кнаус. Някога баща й е продавал авточасти, а майка й е била кроячка.

Миряна Йеланчич, приятелка на Мелания Тръмп от детството: Като дете Мелания беше много креативна, Севница беше твърде малка за нея. Тя винаги е знаела, че ще учи дизайн в Любляна.

Мелания напуска университета след първи курс. С височина 1.80 см работи като манекен и скоро пристига в Щатите, където на парти, през 99-та се запознава с Доналд Тръмп.

;

Сега 46-годишната Мелания е най-голямата гордост в Севница. На градския площад издигнаха и американския флаг. Третата съпруга на милиардера Тръмп припомняше ценностите от детството си по време на президентската кампания.

3 ноември 2016г.:
Мелания Тръмп, съпруга на Доналд Тръмп: От малка родителите ми ме учеха, че трябва да работя здраво, за да получа това, което искам от живота, че обещанията трябва да се спазват, а хората да се уважават.

Мелания и Доналд Тръмп имат 10-годишен син Барън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семейство Симпсън предрече победата на Доналд Тръмп
"Семейство Симпсън" предрече победата на Доналд Тръмп
Реакции във Франция след победата на Тръмп
Реакции във Франция след победата на Тръмп