НОВИНИ

Мелания Тръмп посети бивш център за роби в Гана

Съпругата на американския президент Доналд Тръмп - Мелания посети бивш комплекс за търговия с роби в Гана. Госпожа Тръмп е на обиколка в Африка и за първи път пътува самостоятелно в качеството си на първа дама. Целта на визитата е дипломатическа и хуманитарна.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:23, 03.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Мелания Тръмп беше приета в двореца в град Кейпкост в Гана и по ирония на съдбата това стана в зала наречена "Обама".Предшественикът на Тръмп посети Гана през 2009 г.

Госпожа Тръмп поиска формално разрешение от водача на местната етническа група да посети комплекса Кейп Кост Касъл, каквато е традицията.

Комплексът е на брега на Гвинейския залив, на 145 километра от столицата Акра. Строен през 17 век за търговия с дървесина и злато, той се превръща в център за задържане и изпращане на африкански роби за Новия свят.

Мелания Тръмп чу историята на зловещото място от директора на музея. Първата дама на Съединените щати поднесе венец в памет на жертвите и благодари на домакините.

Мелания Тръмп, съпруга на президента на САЩ: "Благодаря за топлия прием. Това е много специално място. Няма да забравя невероятното изживяване и историите които чух. Това, което се е случило тук преди толкова много години е наистина трагедия".

Мелания Тръмп вече посети педиатрична клиника в Гана. Африканската ѝ обиколка е посветена най-вече на децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кражбата на кола да се наказва със затвор, предвиждат промени в НК
Кражбата на кола да се наказва със затвор, предвиждат промени в НК
Пиян шофьор блъсна и рани тежко 11-годишно дете в белослатинското село Търнак
Пиян шофьор блъсна и рани тежко 11-годишно дете в белослатинското село Търнак